zakiszanie wysłodków

Zakiszenie wysłodek w rękawie eliminuje problem wyciekania soków bogatych w składniki pokarmowe. O wiele trudniej uzyskać takie warunki składując je w pryzmach lub w silosach przejazdowych. Aby możliwe było zakiszenie wysłodek w rękawie, ich zawartość suchej masy musi minimalnie wynosić 20 %.

Oferujemy Państwu usługi zakiszania wysłodków buraczanych na terenie całego kraju. Dysponujemy kilkoma rodzajami maszyn, których można użyć do zakiszania. Jeżeli do załadunku do maszyny pakującej planujecie Państwo użyć ładowarki teleskopowej lub ładowacza czołowego, proponujemy usługę pakowaczką Agripak. Przy większych ilościach wysłodków możemy wykonać usługę prasą silosującą Centerline De Luxe. Jest ona wyposażona w centralny stół podający, co daje możliwość załadunku materiału do maszyny bezpośrednio z samochodu ciężarowego tzw. łódki.