zakiszanie młóta

W procesie produkcji piwa, poza złocistym napojem powstaje odpad, nazywany młótem browarnianym. Bogate w słód jęczmienny, pszenicę oraz jęczmień, może się stać doskonałą paszą dla trzody chlewnej. Paszą, która jest bogata we wszystkie niezbędne do prawidłowego rozwoju zwierzęcia składniki odżywcze. Problemem jednak jest niska trwałość młóta. By zapobiec zepsuciu i wzmocnić jego wartości odżywcze, młóto poddaje się procesowi kiszenia.

Młóto browarniane: profesjonalne zakiszanie

Zakiszenie młóta nie jest zadaniem prostym. By się udało, najlepiej zastosować specjalistyczne rękawy foliowe, które niemal natychmiast odcinają dopływ powietrza i pozwalają na beztlenową fermentację. Zamknięte w rękawie młóto można przechowywać przez długi czas bez obaw o zepsucie i wykorzystać w dowolnie wybranym momencie.

Agripak, wyposażony w wysokiej jakości pakowarki i nowoczesne rękawy, oferuje usługę pakowania młóta. Można z niej skorzystać na terenie całego kraju, w licznych punktach obsługi naszej firmy. Serdecznie zapraszamy do skorzystania z tej oferty – gwarantując najlepsze warunki pakowania i kiszenia.